Affischer till barnrum gör sömnen tryggare

10 juli 2021
jonas olsson

Det mesta är lite läskigare när man är barn. Speciellt i sovrummet. Det blir så mörkt och tyst om kvällarna. Stämningen är kuslig, och det är inte så svårt att tänka sig att det skulle kunna finnas ett monster under sängen eller i garderoben. Som barn hade du känt dig tryggare om du hade haft sällskap av till exempel ett lejon, en elefant eller en giraff i sovrummet. Stora djur som hade skyddat dig från alla faror som eventuellt skulle kunna dyka upp. 

Du kan på sätt och vis få de här djuren i ditt sovrum. På väggarna. I form av väggdekaler, eller så kallade wallstickers eller affsicher. Då vakar djungeldjuren över dig när du sover. Lejonets bestämda ansikte eller elefantens vänliga leende är det sista du ser innan du somnar, och det första du ser när du vaknar. Med sådana kompisar på väggarna behöver du som barn, oavsett ålder, aldrig behöva oroa dig för några läskiga monster. 

 

 

När barnen får välja 

Det finns fler skäl än de estetiska att skaffa affischer till barnrum för dina ungar. Det är väl ingen överdrift att säga att trivseln generellt går upp om du piffar upp ett rum med sådant du tycker om. Och när det är barnen som ska få välja vad just det ska innehålla, då är det ofta färgglada affischer med tecknade figurer som står på önskelistan. De kanske säger att de tycker de är finast, men det kanske också är de figurerna som ger dem mest trygghet. 

Gör dina barn en tjänst. Sätt inte upp massa affischer på gamla konstverk som de ändå inte uppskattar. För vems skull är egentligen det? Ett barn vill ha riktiga wallstickers med motiv de tycker om och som de kan relatera till. En Mona Lisa som blänger på dem om natten lär inte förbättra förutsättningarna för en god natts sömn direkt.

Fler nyheter