Anslut ditt larm till en larmcentral

25 oktober 2021
patrick pettersson

editorial

Genom att ansluta ditt larm till en larmcentral kan du vara säker på att larm blir uppmärksammade och åtgärdade med kort varsel. När ett larm är anslutet till en larmcentral övervakas det dygnet runt av larmoperatörer. Dessa larmoperatörer kan agera och se till att ägaren till larmet eller en annan kontaktperson kontaktas och informeras så snart ett larm utlösts. De kan också se till att väktare snabbt tar sig till platsen för att kontrollera vad som har hänt och se till att åtgärda det problem som uppstått där larmet utlöstes.

 

Vad händer i skarpt läge?

De flesta verksamheter får sällan uppleva några större missöden. Larmet är till för säkerhets skull. Andra verksamheter kan uppleva större hot och mer frekventa larm.

När larmet går har larmoperatören en arbetsgång och åtgärdslista som du valt och som är anpassade efter din verksamhet. Ofta ringer operatören för att kolla så att larmet inte har blivit utlöst av misstag. Det är onödigt att skicka väktare ifall ingenting har hänt. Om operatören inte får kontakt, eller om operatören får höra att det inte är ett misstag, så fortsätter den med den åtgärdslista som ni kommit överens om.

Det förekommer att larmet är kopplat till en kamera. På så sätt kan operatören gå in och titta på bilder från platsen för att avgöra om väktare behöver skickas ut. Om obehöriga rör sig i området eller något annat som avviker från det normala sker vid platsen behöver de inte upprätta kontakt för att veta vad de ska göra.

 

 

Behöver du ansluta till en larmcentral?

Behöver du ansluta till en larmcentral? Säkerhet är verkligen A och O. Genom att ansluta dig till en larmcentral kan du känna dig trygg med att dina lokaler, dina saker och din personal är säkrade. Se till att förebygga katastrofen innan den spårar ur.

Fler nyheter