Är hudvård och parfymer bara för kvinnor?

19 januari 2020
Charlotte Kristiansson
Är hudvård och parfymer bara för kvinnor?

Det har blivit allt mer vanligt för män att använda sig av hudcremer. Även att gå med parfym, exempelvis från www.sephora.se har blivit mer vanligt. Det har helt enkelt blivit mer vanligt att ta hand om sig själv som man utan att det anses som skämmigt.

 

Fler hudvårdslinjer

Fler och fler hudvårdslinjer för män har uppstått. I och med att mäns hud är annorlunda än kvinnors är det viktigt att anpassa cremerna efter detta. Att gå med parfym till vardags har även det blivit mer vanligt. Det beror såklart på vilket yrke man har men om man har ett yrke där man möter kunder eller jobbar med försäljning är detta helt acceptabelt. 

 

Sundhet

Fler och fler vill leva sunt och att passa på sin hud är en naturlig del av detta. Att leva sunt innebär för många att dyrka motion, äta sunt, passa på sin hud. Tidigare var det inte så vanligt men fler och fler män går upp i att leva sunt.Detta fenomen är speciellt vanligt i storstäderna.

man

Välj rätt parfym till rätt tillfälle

Om du nu har tänkt dig att gå ut och köpa en ny parfym, se till att tänk efter ordentligt vad du vill ha för typ. Det är inte alltid det bästa är en tung parfym. Ibland kan en lite mildare variant dofta lite bättre. Det beror också på om du ska ut på fest eller gå till jobbet. Försök att anpassa ditt parfymval till situationen. Tänk även på vad du vill utstråla. Är det maskulinitet kanske en parfym med doft av tobak eller besin kan vara något? 

 

Tiderna har alltså ändrat sig och det är betydligt vanligare att män går upp i hudvård och att passa på sin kropp än vad man gjorde för 50 år sedan. Vad väntar du på? Gå nu ut och köp den parfymen!

Fler nyheter