Badrumsrenovering med naturliga inslag

29 mars 2020
Cecilia Olsson
Badrumsrenovering med naturliga inslag

Några av de detaljer som dominerar badrummen i år är mässing, växter, badkar och hållbara produkter. Ett badrum som är funktionellt samtidigt som det utstrålar harmoni och ser vacker ut är för många en dröm. En dröm som kan uppfyllas genom vackra detaljer och genomtänkta val. 

Mässing är väldigt vackert att använda på till exempel kranar, speglar, handtag och övriga detaljer i badrummet. Det blir extra snyggt att kombinera mässingen med kakel och klinkers som har en av årets trendigaste kulörer; grönt. Den hållbara trenden som syns överallt idag kan man inkorporera i badrummet genom snålspolande kranar och övriga val som har miljön i åtanke. Välj material som är naturliga, hållbara och tidlösa i sin design, då kommer man vilja (och kunna) ha kvar badrummet precis som det är så länge som möjligt. Efter en tid kan mässing få ett matt utseende men detaljerna kan enkelt putsas upp för att få tillbaka sin glans. Badkar är ett vackert inslag i badrummet och att ta ett bad är dessutom ett underbart sätt att koppla av. Det som är trendigast nu är djupa fristående badkar.

Man ska inte heller glömma de små utbytbara detaljerna som kan sätta prägel på badrummet. Till exempel kan ett blockljus bredvid badkaret skapa en mysig stämning och växter kan göra luftkvaliteten bättre samtidigt som det kan ge känslan av att vara närmare naturen, vilket i sin tur skapar en lugn atmosfär i rummet. Kalatea ’Medallion’ är ett exempel på en växt som trivs i badrummet, vilket även murgröna gör. 

Det är alltid säkrast att anlita proffs när man ska genomföra stora förändringar i hemmet. Planerar man badrumsrenovering i Uppsala kan man ta hjälp av Upplands rör & värme HB. Förutom rörmokeri-arbeten och VVS-arbeten kan de bland annat hjälpa till med renovering av badrummet, installation av nya kranar samt installation av toalett.

 

Fler nyheter