Börja på ridskola i Stockholm

20 september 2020
william eriksson

Man kan kalla det konsten att rida, ridkonsten, ridsport, hästsport eller bara ridning. Ja, kärt barn har många namn, heter det. Och hästar är någonting som har legat människan varmt om hjärtat i många tusen år.

Man har använt hästen till hjälp i sitt arbete inom jordbruk och skogsarbete. Man har också använt den flitigt som transportmedel. De har förflyttat oss över land och rike, och genom historiens vingslag. De har också använts som beskyddare och kombattanter inom polisen och militären. Men allra mest är de ett av våra mest omtyckta husdjur.

Eller, husdjur kanske inte är en riktigt korrekt benämning. De bor ju sällan i människans boningshus. Men de är oss oftast lika kära som exempelvis hundar och katter. För många är en häst en lika bra vän som en hund. De används till och med som terapi ibland, inom friskvård och rehabilitering.

Fördelar med ridning

Att rida innebär många fördelar. Barn som börjar på ridskola får med sig många vinster. Bland annat lär de sig empati och ansvar genom att ta hand om djur. Eftersom hästar är så pass stora djur lär barnen sig även att ha pondus. Barn som gått på ridskola blir ofta naturliga ledare eftersom de är så vana att vara det för hästarna.

 

 

Det har även visat sig i studier att barn som rider presterar bättre i skolan. Så om man någon gång funderat på att låta sitt barn börja på ridskola, då har man tänkt rätt. Vill man att ens barn ska ta del av alla dessa fördelar är det bara att göra slag i saken.

Börja leta efter en ridskola till ditt barn redan nu. Kanske även du ska börja rida? Letar du efter en ridskola i Stockholm kanske Swartlings ridskola kan vara något för er. Du hittar dem här: https://www.swartlingsridskola.se/.

Fler nyheter