Borra för brunn eller bergvärme i Örebro

17 oktober 2021
Lily Hansen

editorial

Är du på väg att borra en ny brunn i trakterna kring Örebro? I Sverige är rent dricksvatten från kranen en självklarhet för de flesta. En del får sitt vatten från den kommunala dricksvattenförsörjningen och andra har egen brunn. Har man egen brunn får man själv se till att vattnet är av tillräckligt bra kvalitet för att drickas.

Även om vattnet är okej att dricka kan det variera hur det smakar. Har du tur kanske du råkar vara bosatt rakt över en oupptäckt Bergslagskälla. I Örebro län finns ju faktiskt Loka brunn, som nog de flesta känner till genom det populära mineralvattnet som kommer därifrån. Visst,  troligast är nog att du inte helt plötsligt kommer upptäcka en dold källa och kan konkurrera ut de stora producenterna av mineralvatten. Men det hindrar ju inte att du får friskt och gott dricksvatten i din egen kran. 

 

 

Ta hjälp av en expert för att borra din nya brunn

Att borra en brunn är ingen billig historia. Men behöver det göras så är det en kostnad man får ta. Och ska man väl lägga en stor summa pengar på att borra en brunn är det förstås viktigt att det blir rätt gjort. Brunnen ska kunna ge dricksvatten för en lång tid framöver. 

Borrwik’s är ett företag som utför brunnsborrning, och av dem kan man även få hjälp med borrning för bergvärme i Örebro län. Vill man hitta kontaktuppgifter till dem kan man gå in på deras hemsida: http://www.borrwik.se/

Något man kan kolla efter är om borrföretaget är certifierat. Det ger en extra trygghet när man betalar mycket pengar för arbetet som utförs. Och en riktigt bra brunn ger inte bara gott vatten som man själv får njuta av, utan kan också höja värdet på fastigheten när det är dags att sälja den vidare en dag.

Fler nyheter