Bra information på pistmaskin.net

30 september 2020
jonas olsson

Tidpunkten för när man började använda sig av skidor är något som de lärde tvistar om. Det troligaste var att man upptäckte att det var lättare att ta sig fram ovanpå snön genom att kliva på plankor. Ett sätt som gör att tyngden fördelas och att det därför blir lägre vikt per kvadratcentimeter.

Kanske var det någon som hade lagt ut en bräda på snön och så var det någon som klev på den och Heureka så var tanken om att gå på snö född. Det kan ha varit så att man då kom på ett sätt att knyta en bit planka under fötterna. Och precis som alla som åkt skidor vet så räcker det med minsta lilla lutning för att brädan ska börja glida iväg. Därmed var skidåkningen uppfunnen!

 

Att uppfinna hjulet

Inom produktutveckling och design talar man om att uppfinna hjulet. Det är ett sätt att indela olika steg från idé till färdig produkt. Uppfinning, produktutveckling och design. De tre stegen.

När man kom på att man kunde använda en bräda under fötterna för att ta sig framåt kan man nog likna det vid en uppfinning. Kanske inte av hjulets magnitud men ändå. Allt som därefter har skett är produktutveckling och design. Något som skickat skidorna en lång väg ifrån sina första stapplande steg. 

 

 

Underlätta för skidåkningen

Utan skidor hade det inte funnits pistmaskiner. Och utan pistmaskiner hade det varit betydligt mer utmanande att åka skidor. Den som åker skidor vet vilken skillnad det är att komma ut direkt på morgonen efter att pistmaskinen har kört sina rundor, mot att vara den som åker sista åket för dagen på isiga och uppkörda nedfarter.

Vill man veta den spännande historien om hur pistmaskinerna kom till kan man besöka en sida som exempelvis pistmaskin.net. Intressant och kul läsning inför nästa gång man åker skidor.

Fler nyheter