Däcktjänster för alla på däckgöteborg.nu

28 september 2020
patrick pettersson

Vad är det viktigaste när man kör bil? Är det att ha säkerhetsbältet på, bensin i tanken eller olja i motorn? Eller är det kanske att AC:n fungerar om varma sommardagar eller att rävsvansen dansar elegant i antennen på din raggarbil? Ingen av dessa saker är att förringa. Det finns dock en sak som är viktigare med bilkörning än alla dessa delar tillsammans: den fundamentala delen i att hålla sig på vägen.  

För att hålla sig på vägen måste du ha bra däck. Dessutom inte enbart bra däck, du måste också ha rätt däck. Varje säsong har olika krav på vilka däck du ska ha på bilen. Sommardäck under sommarhalvåret och följaktligen vinterdäck under vinterhalvåret. Men har du verkligen koll på när det är dags att byta – och håller du deadlinen för däckbytet enligt kalendern eller förlitar du dig på väder och klimat? 

 

 

Från sommardäck till vinterdäck

Från den 1 december är det lag på att vinterdäcken ska vara monterade på bilen om vädret överensstämmer med vilken månad det är i kalendern. Dubbdäck är helt okej att använda redan från den 1 oktober om det är så att väglaget kräver det. Men efter 30 april och fram till sista september är det aja baja på dubbdäck. Då ska nämligen sommardäcken vara på.  

Byter du däck på egen hand? Lyfter du upp bilen med en domkraft, spänner av alla muttrar, monterar det nya däcket och spänner tillbaka? Gör du sedan om proceduren tre gånger till för de andra däcken? Wow, då är det bara att bli imponerad.  

Men för dig som inte är lika handlingskraftig finns det ingen anledning att skämmas. De flesta lämnar in sina bilar på däckbyte när det väl är dags. För dig som är av den senare kategorin rekommenderas du att spana in tjänsterna på däckgöteborg.nu: https://www.xn--dckgteborg-q5a3t.se/

Fler nyheter