De utför näsplastik med stor kunskap

06 april 2020
De utför näsplastik med stor kunskap

 

Det kan finnas många anledningar till att man vill utföra näskirurgi. Kanske har du varit med om en olycka och vill återställa näsans utseende. Kanske vill du förbättra näsans luftflöde eller så är du helt enkelt inte nöjd med din näsas ursprungliga utseende och vill förändra den därför. Oavsett anledning så är det viktigt att göra det om man känner att man får bättre livskvalitet. Idag blir den här typen av operationer allt vanligare och mer accepterade. Förr var det mer tabu att göra behandlingar som på något sätt förskönade om det inte rörde sig om väldigt stora skador som skett efter till exempel en olycka. Men idag pratar människor om det mer öppet, vilket är superbra. Alla ska vara nöjd när de ser sig i spegeln och om människor mår dåligt över sitt utseende så är det bra att dessa lösningar finns. 

 

 

Astoriakliniken, https://astoriakliniken.se/nasa/

är en klinik som utför näsoperationer. Tillsammans med patienten tar de fram imaginbilder där de utgår från önskemål och förutsättningar utifrån patienten. Det är viktigt att vara överens om ingreppet innan operationen påbörjas. Det går aldrig att säga eller förutse om näsan blir exakt som på bilderna eftersom alla läker olika men med hjälp av dem så har de något att utgå ifrån och kan försöka att komma så nära som möjligt. 

Här arbetar duktiga näskirurger som behärskar både form och funktion, vilket är oerhört viktigt. Näsan är ju inte bara något som syns utan fyller också en viktig funktion. 

När man ska operera näsan är det viktigt att välja klinik och behandlare med omsorg. En operation som går snett kan leda till invalidiserande nästäppa och en vidgning av luftvägen kan kräva att man förstorar den. På Astoriakliniken har de stor kunskap och är specialiserade på just detta. 

När du har utfört operationen tar det ett tag att vänja sig vid sin nya näsa och omgivningen kommer förmodligen se att du gjort något men inte kunna peka exakt på vad. 

 

 

Fler nyheter