Dresscode för MC-körning

30 juli 2020
william eriksson

För oss som en gång provat på MC finns det oftast ingen återvändo. Farten, friheten och upplevelsen har fångat oss och vi vill inte släppa känslan. Som om detta inte var nog så finns där också en otrolig gemenskap och hjälpsamhet bland likasinnade. För många människor är MC-körning är en hobby för livet.

MC är till viss del en materialsport. När man börjar köra är det en hel del utrustning som behöver köpas in – både till cykeln och till föraren. Vissa saker kanske man bara behöver inhandla en gång medan andra behöver förnyas med jämna mellanrum. Anpassade kläder är värda att lägga tid och pengar på att införskaffa.

Kläder som viktigt skydd

När det kommer till MC-kläder så handlar det inte bara om att se snygg eller cool ut. En viktig funktion är att kunna skydda sig mot vädrets makter. Det är inte speciellt kul att köra hojen då man är blöt inpå bara kroppen av störtregn. Det är också plågsamt att köra i trettio graders värme utan anpassade kläder.

Den allra viktigaste funktionen är dock skydd vid eventuella olyckor. Riktiga Mc-Kläder är utformade för att skydda från onödiga skador. Den som någon gång vält med sin MC vet hur skrubbsår känns…

 

 

Vilka kläder behöver man?

Börja gärna med ett bra underställ, helst i något material som torkar snabbt när du tar dygnsvila. Sedan fyller du på med stövlar och handskar och själva stället. Se till att du köper riktiga grejer med inbyggda skydd på alla de rätta ställena. Då får du skydd mot plågsamma skrapsår och du kanske också slipper bryta handleder och fotleder om olyckan är framme. För alla som gärna vill köra turen färdigt är det en varm rekommendation!

Utöver dessa grundläggande saker kan du fylla på allt eftersom med fler detaljer. En seriös åkare slarvar aldrig med utrustningen och får därför ut mycket mer av åkturen!

Fler nyheter