Elektriker i Täby

20 maj 2021
william eriksson

Ska ni renovera, bygga ut eller kanske bygga nytt? Då kommer ni att behöva anlita ett auktoriserat elinstallationsföretag med kunniga elektriker för att se över elsystemet och dra nya ledningar. Som fastighetsägare är man själv ansvarig för att elen blir korrekt installerad, och det är ytterst få elarbeten som man själv enligt lagen får utföra. 

Det är ytterst viktigt att elen blir rätt då feldragen el och feldragna installationer utan rätt säkerhetssystem kan leda till brand och allvarliga personskador. Därför är det viktigt att samtliga eluttag i bostaden är jordade. Bara då kan säkringen lösas ut och slå av strömmen om det skulle uppstå fel. Men det gäller också att årligen kontrollera att jordfelsbrytaren fungerar som den ska, då även dessa slits och kan sluta fungera. Detta gör man enkelt genom att trycka på testknappen. Om inte strömmen bryts gör man bäst i att snarast kontakta en elektriker för att få jordfelsbrytaren utbytt.

 

Åtar sig alla typer av elarbeten

Man ska inte dra sig för att kontakta en elektriker i Täby även för de små uppdragen som installation av extra eluttag, eller montering av lamparmaturer, då även detta är arbeten som måste utföras av en certifierad elektriker. Detta för att arbetet ska bli säkert utfört, och för att lagen säger att bara en elektriker får utföra elarbeten, men också för att hemförsäkringen ska gälla. De flesta elektriker åtar sig därför både små och stora uppdrag, såväl från privatpersoner och bostadsrättsföreningar som från företag; http://www.elbolag1.se/.

Ofta kan man enkelt be om en prisförfrågan via det formulär som finns på de olika elinstallationsföretagens hemsidor, och på så vis jämföra priser mellan olika elektriker. Men man ska inte glömma bort att man som privatperson också kan använda sig av rot-avdraget på själva arbetskostnaden. Innan arbetet sedan utförs ska man skriva ett ordentligt avtal.

Fler nyheter