En varmare värld och renare fasader i Helsingborg

28 december 2020
Mikael Barani

Så har julafton kommit och gott. Visst var det riktigt trevligt trots att det var en liten annorlunda jul i år jämfört med hur det brukar vara. En gissning är att nästa års ”årets julklapp” kommer att vara en helt vanlig jul – tillsammans med alla som står oss nära.

Nåja, det är bara att göra det bästa av situationen fram tills dess. Nu stundar nyårsafton med allt vad det innebär. Framför allt så är det nog många som ser fram emot att 2021 kommer att vara ett mindre omtumlande år jämfört med det som nu närmar sig sitt slut.

Gör världen lite varmare

Säkerligen är det många bland oss som har insett att årets nyårslöfte är intimt sammankopplat med att skapa en varmare och mer empatisk värld. Som tur är så har vi alla kraften att göra detta till verklighet. Genom att vara omtänksamma mot oss själva så blir vi också mer empatiska mot andra.

Det är en relativt enkel sanning som dock kan vara svår att efterleva. För är det inte så att det är mot oss själva som vi är hårdast?

Fundera därför på redan nu hur du kan sprida värme i din omgivning. Kanske är det så enkelt som att le mot en främling, tacka personalen från Hustvättarna som du passerar medan de utför fasadtvätt i Helsinborg eller att börja meditera för att bli en mer eftertänksam människa.

Vägarna är många och samtidigt är metoden densamma: Det är bara att börja göra. Inte fundera så mycket utan det är genom att leva ut vår sanning som vi också börjar skapa ringar på vattnet som inspirerar andra omkring oss. 

Steg för steg blir världen på det sättet en lite bättre plats. Till slut så kanske vi till och med börjar förverkliga visioner som en gång i tiden kändes som avlägsna drömmar.

Fler nyheter