Familjeäventyr på hög höjd

23 februari 2020
Mikael Barani
Familjeäventyr på hög höjd

När gjorde du och din familj senast något riktigt äventyrligt?
Äventyrligt behöver inte nödvändigtvis betyda våghalsigt, särskilt inte om man har barn med i bilden. Däremot finns det upplevelser som kittlar lite i kistan utan att för dess skull vara farliga.

Höga höjder brukar vara en sådan sak som många av oss uppfattar som lite av ett äventyr. För vissa av oss räcker det med att åka hiss upp i en hög byggnad för att det ska börja kännas lite spännande. Plus att du dessutom får en riktigt magin utsikt på köpet. 
Ännu bättre är det förstås om man kan kombinera utsikten med lite mat. Vem skulle inte vilja besöka en restaurang som ligger högt upp ovanför staden och mumsa på något delikat?

Ett annat sätt att kittla äventyrsnerven på är att åka varmluftsballong, ni vet sådana där som DreamBalloon erbjuder flygturer med. Man kanske inte får sitta och tugga i sig en oxfilé däruppe i luften, men i gengäld får man stillheten av att befinna sig i en tyst svävande ballong. Här är det vinden som styr och därför är det aldrig någon som vet riktigt åt vilket håll färden bär och var man kommer att landa.

Det är lite av tjusningen också. Vi lever i en värld där de flesta av oss lever ett liv som är relativt förutsägbart och repetitivt. Därför är det bra att ibland få den där bekvämligheten ruckad på, lite som ett socialt experiment. Så passa på att observera vad som händer inom dig när du är däruppe i luften. Kanske upptäcker du nya sidor hos dig själv som du inte visste fanns? 

Vad som än händer så är det garanterat ett äventyr när du svävar över landskapet där nedanför. Delar du som att upplevelsen med din familj så kommer ni att ha ett minne för livet. 

 

Fler nyheter