Från ett äventyr till ett spa i Dalarna

18 mars 2021
Mikael Barani

Det händer något när man befinner sig vid Siljans strand. För här finns en sorts tystnad och lugn som är unik och nästan svår att sätta ord på – den behöver upplevas. För när man står där och blickar ut mot den orörliga vattenmassan, och bara njuter av stillheten, då är det nästan som att befinna sig i den himmel som reflekteras på Siljans yta.

Från spänning till total avspänning

Inte undra på att det är så fantastiskt att åka till Tällberg för att få en ordentlig helg med spa i Dalarna. Det blir som en förstärkt effekt av de behandlingar som man tar det av, en trots kroppslig och själslig plusmeny. 

För visst är det sant att våra omgivningar påverkar oss. Vilket är värt att tänka på i de tider då de flesta av oss bor i städer där grönska och vatten är som oaser insprängda bland betongen.

Nu känns det kanske lite väl klichéartat att klanka ned på städerna, men sanningen är ju ändå att mänskligheten i huvudsak har levt ute i den grönska som också har försett oss med föda, och fara – för den delen.

Städer är på många sätt säkrare än den tillvaro som vi levt i merparten av vår tid här på jorden. Däremot kan det vara värt att fundera på om det inte är så att även vi människor har tämjts av städerna.

För finns det inte något i dig som längtar efter ett litet äventyr i det vilda. Något som vill bort från det trygga?

Det är detta liv, det som då och då snuddar vid osäkerhet, som också ger de största belöningarna. Dessutom njuter vi mer av att till exempel gå på spa och blir bortskämda då och då. För det är trots allt i kontrasterna som vi också finner spänning och avslappning här i livet.

Fler nyheter