Glasslipning till allt du behöver

13 januari 2022
Lily Hansen

editorial

Glasslipning gör så att du kan förvandla denna produkt av smälta till klara fönster. Det gör så att du kan se igenom det helt enkelt. Det gör också att du kan forma det så att det passar till dina badrum eller din bastu på bakgården.

Du tänker troligtvis inte på det då ju glas kommer färdiga och sätts upp som de ska när du ringer efter dem. Men innan du har fått din glasskiva som ramar in duschen så där snyggt så har ett gediget arbete genomförts. Ett precisionsarbete där slipning av en hantverkare specialiserad på området har utförts. Han eller hon har tagit emot specifikationer av dig och sedan slipat ett glas så att det ska passa för just dina ändamål.

Arbetet utförs i flera steg. Ritningar görs med detaljer och allt som kan behöva tas i beaktning innan den första slipningen utförs. Man börjar med en grov slipskiva för att stegvis gå till finare och finare slipskivor. Efter det och beroende på vad glaset ska användas till så utförs också en polering som gör att glaset blir så där skinande genomskinligt.

 

 image

 

Endast för professionella

Att slipa glas är något som måste lämnas till proffsen. Du kan hitta duktiga hantverkare som kan det här med glasslipning om du vill ha en inglasad balkong, eller en snygg duschkabin. Eller om du redan har dessa, ja då vet du vad glasslipning är och vad det innebär.

Det innebär ett öga för detaljer och varsamhet då glas lätt kan spricka, om det inte rör sig om härdat glas förstås. Så om du står i tankar om att ha ett snyggt glaskabinett bakom baren där du kan ställa dina dyraste whiskyflaskor, eller om du vill ha ett växthus ute i trädgården så att du kan odla tomater året om till din marinarasås, så är det glasslipning du vill ha.

Fler nyheter