God munhygien ger billigare besök hos tandläkare i Järfälla

09 oktober 2020
jonas olsson

En del saker är sådant man måste göra. Städa, gå till jobbet, deklarera och besiktiga bilen. Någonting annat som hamnar i samma kategori är att gå till tandläkaren. De flesta gör ett årligt besök hos sin tandläkare eller tandhygienist för att få reda på hur mycket karies man har, att man borstar för hårt och att man slarvar med rengöringen mellan tänderna. Och hur man sjunkit i försäkringsgrupperna och måste betala mer pengar i slutet på året.  

Eller så brukar du faktiskt allvar och sköter om dina tänder. Du har en jämn och fin tandrad med kritvita tänder och har aldrig haft ett hål. Gratulerar. Det är väl kul när det går bra för andra. Men vet du vad? Det innebär inte att du aldrig kommer behöva gå till tandläkaren igen. Däremot kan din goda munhygien ge dig stora fördelar om till exempel olyckan är framme.  

Oväntade ekonomiska fördelar 

För oavsett hur noga du borstar, hur mycket du sköljer med fluor eller att du använder tandtråd två gånger om dagen så kan du inte skydda dig mot olyckor. Om du halkar på en fläck is och brakar med huvudet i marken har dina framtänder inte en chans. Och då spelar det ingen roll vilken tandborste du använder. Ingen tandborste i världen kan borsta tillbaka två utslagna tänder.  

Nej, då får du istället vända dig till din lokala Tandläkare i Järfälla. Men här är det finurliga: eftersom du tagit så väl hand om dina tänder är du bättre försäkrad och kan komma undan med ett billigare akutbesök. Det är belöningen du får.  

För en annan som slarvat med sin munhygien och borstningen och hamnat i en lägre försäkringsgrupp blir det dyrare när man väl måste uppsöka akut tandvård. Så fortsätt borsta, skölj med fluorrikt munvatten och glöm för allt i världen inte att använda tandtråd.  

Fler nyheter