Gör företagsdrömmen till verklighet- Bolagsbildning

07 oktober 2019
jonas olsson
Gör företagsdrömmen till verklighet- Bolagsbildning

Att bilda bolag kan kännas lite småläskigt. Alla papper och som behöver vara i sin ordning kan te sig rätt så överväldigande. Men det behöver faktiskt inte vara så krångligt som det kan verka vid en första anblick. Läs vidare för en första introduktion till bolagsbildning.

 

 

Hur går bolagsbildning till?

Det är många som står i valet och kvalet mellan att starta ett bolag eller en firma. Det kan kännas klurigt och man har inte alltid koll på vad som faktiskt skiljer de två åt. Enskilda firmor är ofta enklare att starta, men om affärerna inte går enligt planen och du måste sätta verksamheten i konkurs, kommer eventuella skulder inom firman att hamna på dig som ägare. Aktiebolag kräver ett startkapital och lite mer pappersarbete, men om det går dåligt för bolaget drabbar det inte dig som privatperson mer än att du förlorar startkapitalet. Det blir dessutom lättare att skilja på företagets ekonomi och din egna ekonomi. Har man anställda och en högre omsättning lämpar sig ett bolag ofta bättre än en firma. 

 

När det är dags att ta itu med allt pappersarbete som en bolagsbildning innebär, är det Bolagsverket man är i kontakt med. Bolagsverket är en statlig myndighet dit man som framtida företagare och bolagsägare skickar papper för registrering av bolaget. De hanterar även ändringar för aktiva företag och årsredovisningar. 

 

Professionell hjälp vid bolagsbildning

Det är mycket klokt att vända sig till proffsen när man går i tankarna på att bilda bolag. Då minskas risken för att något blir fel och man kan sova lite lugnare om nätterna. En kunnig revisor kan se till att alla siffror stämmer och dokumenteras på ett korrekt sätt, så kan du fokusera på själva verksamheten. Om du letar efter någon som kan hjälpa dig med bolagsbildning i Stockholm kan JWK vara ett alternativ. JWK är en redovisningsbyrå som arbetar med redovisning och rådgivning kring skatt och företagsekonomi. 

Fler nyheter