Hälsosamma hälsningar från skogen

18 maj 2020
Mikael Barani

Skogen är en källa till nedvarvning och läkning. Ute i trädens rike hittar många av oss en ro som vi inte finner någon annanstans i vardagen. Att bara sitta på en sten eller en stubbe och njuta av vindens sus genom träden, det finns något oerhört tröstande och helande i det.

Speciellt nu kanske, när våren allt mer sprider sig både uppe i träden och på marknivå. När omgivningarna färgas allt mer gröna så är det många av oss som känner energin rusa ut i kroppen igen. Solens vitaliserande värme får liksom igång blodomloppet igen. Plötsligt känns allt lite lättare och de utmaningar som vi står inför uppfattas som aningen mildare och inte lika komplicerade.

Skogen, eller rättare sagt träden, lever i sin tur i en symbios med svampar på marken. Faktum är att utbytet dem emellan nästan liknar ett nervsystem. Vissa kallar det till och med för en sorts intelligens.
Kanske är det så att vi människor spenderar för mycket tid med att leta efter intelligent liv ute bland stjärnorna – när vi egentligen har det under fötterna.

Att vi kan hitta mycket läkande bland svampar, träd och växter är inte någon hemlighet. Till exempel är våra moderna värktabletter baserade på motsvarigheter som finns i växtriket.
Man kan också boosta sin hälsa, agera proaktivt, med tillskott som till exempel http://www.halsopreparat.se/adrenal-thyroid-lakesvamp/category/25835940017. Det är ett enkelt sätt att vända oddsen till sin fördel. Speciellt om man kombinerar tillskotten med att se över sin kost.
Bara det att eliminera en stor del av det vita sockret och mjöl kan göra under för just din hälsa. 
Det är såklart extra intressant att ta tillvara på i dessa tider när vi befinner oss mitt i en pandemi. Den ser dessutom ut att pågå åtminstone ett tag till, vilket gör att vi alla måste se till att öka våra egna initiativ till friskvård.

Fler nyheter