Inred med stilrent intryck

20 februari 2020
patrick pettersson
Inred med stilrent intryck

När du ska inreda ett stilrent och elegant hem – tänk skandinavisk stil och relativt minimalistiskt – så är det extra viktigt att välja rätt armaturer till din belysning. Tänk dig att inredningen går i vitt med öppna rena ytor och stora fönster eller glaspartier som släpper in naturligt ljus. I detta hem smälter belid lampor med smäckra linjer i stilren metall in sömlöst. Köper du ett stort maffigt konferensbord med metallstolar och inredning i vitt så testa en lampa som Manola krona i krom för ett lyxigt men stilistiskt intryck.

 

Det eleganta vardagsrummet 

I dagens öppna planlösningar där vardagsrum och kök ofta avskiljs med en köksö är det passande med en enkel men iögonfallande lampa som Cooper-pendeln i opalglas. Lys alltid upp i mörka hörn och se till att ha bra belysning över arbetsbänkar, läsfåtöljer och aktivitetsbord. Har du någon tavla du älskar extra mycket eller en lång mörk hall? Glöm då inte att det finns mängder av snygg väggbelysning. På en vit vägg gör sig en lampa i guld eller mässing extra bra. Ovanför en färgstark tavla bör du med fördel placera en något mer diskret lampa som går i tex vitt.

 

 

Belysningsdetaljer för alla rum

Fönsterlampor och dekorationsbelysning är något vi ofta glömmer bort, men de tillför det lilla extra i ett hem eller på en arbetsplats. I det moderna hemmet gör sig tex Buddy-pendeln i rost och opal mycket bra mot en naken vägg eller i ett hörn. De stilrena och mjukt rundade formerna som kännetecknar alla Belid-lampor ger dem dess avslappnande intryck och de gör sig därför utmärkt i alla rum; i barnrummet så väl som din nya stora walk-in-closet. I hallen eller köket är det praktiskt med riktbara spotlights och alla hem bör ju ha minst en golvlampa som kan flyttas runt och förhöja ljuset i alla rum.

Fler nyheter