Insyn i hur andra lever

22 februari 2020
patrick pettersson
Insyn i hur andra lever

I alla tider har det funnits en nyfikenhet för hur andra människor lever och har det i sin vardag. Tidigare var det enda sättet att få reda på det att prata med varandra och få reda på detaljer genom skvaller. Och den mänskliga naturen att en del var mycket privata och en del ville tvärtom dela med sig av allt de gjorde, tyckte och tänkte, var likadan då som nu. Det har bara blivit lättare att nå fler med sitt budskap och hur man lever.

 

Alla typer av media

Om man idag vill ta reda på om någon har gift sig, blivit förälder, flyttat, skilt sig, hittat någon ny och så vidare, så går det ofta att få information genom ett enkelt knapptryck på datorn. Via sökfunktioner och sociala medier kan man ta reda på det mesta, även det man inte vill ska delas eller synas. Och gäller det någon känd person så sprids även dessa fakta, och fler, via tidningar och tv. För att själva kunna styra över det som sprids så är det därför många kända personer som startat någon typ av blogg, som till exempel en intresseblogg.

Känd för att vara känd

På grund av nya slags media, som intressebloggar, har det dykt upp nya sätt att bli känd på. Lyckas man skriva en intresseblogg som är så pass intressant att många vill läsa och följa den så kan det leda till att den som har bloggen plötsligt börjar synas i andra sammanhang som i tv och tidningar. När man startar sin blogg så är det därför bra att man redan på förhand vet hur man ska nischa bloggen så att till och med namnet ger en indikation, som till exempel www,miasbutik.se. Fördelen med en intresseblogg är att man kan lägga in allt som man är intresserad av för större frihet.   

Fler nyheter