Nästa gång du ska byta bil, var lite innovativ

09 oktober 2019
patrick pettersson
Nästa gång du ska byta bil, var lite innovativ

Det finns många bilmärken som rullar på Sveriges vägar. Tidigare var det nästan Volvo och SAAB som dominerade men idag finns det ett gediget utbud av roliga bilar. Mitsubishi är ett innovativt märke som börjat bli allt mer uppskattat för sin körglädje. 

Märket är japanskt och här finns det gott om miljövänliga alternativ. Idag har Mitsubishi lite roliga hybridbilar som är värda att provköra. De som letar efter att prova Mitsubishi i Stockholm har många alternativ att välja bland. Förutom lätta miljöbilar finns det även roliga SUV att testa på.

 

 

När du väljer bil

 

Det är inte alltid helt lätt att välja bil. Det gäller att inte bara gå på färgen, även om den såklart är en detalj man vill välja själv. För den liten större barnfamiljen är det värt att lägga några extra kronor på utrymme och komfort. Åker barnen bekvämt så minskar risken för oönskade slagsmål i baksätet. 

 

Givetvis är alltid säkerheten viktig men om du kör mycket på landsvägar så kanske du ska satsa lite extra på just säkerheten. För den som bor i staden är en mindre och lättparkerad bil en fröjd. Mitsubishi har säkerheten i fokus oavsett modell.

 

Automat eller manuellt växlad

 

Mitsubishi erbjuder förstås både manuellt växlade och automatväxlade bilar. Det är lite av en smaksak men det finns även några tekniska fördelar. Så hur ska du tänka? Det är kanske roligare att köra manuellt växlat om du gillar när det händer lite. För den som kör mycket i stadstrafik kan snarare en manuellt växlad bil vara en mardröm. Start och stopp var tredje sekund är ingen höjdare, dessutom sliter det hårt på kopplingen om du slirar lite väl mycket. 

Automatväxlat kostar kanske lite mer än en manuellt växlad och kan dra aningen mer bränsle. Så innan du bestämmer dig, ta en provtur med bägge alternativen när du provkör nästa Mitsubishi.  

Fler nyheter