Öppna upp ditt hem med en dubbel altandörr

26 maj 2021
william eriksson

Vill du öppna upp ditt hem och göra det mer ljust? Då kan det vara en dubbel altandörr som du saknar. Det är ett sätt att få in ljuset och att skapa ett samband mellan ute och inne. Om du också höjer upp ditt altangolv så kan du verkligen sudda ut vad som är vad. Speciellt om du också använder dig av samma slags golv på båda ytorna. Kanske ett klinkergolv som tål frost eller ett furugolv som är i samma färg som trädäcket.

Vill du ha ytterligare mer ljuskällor så kan du få det. Du kan välja att sätta in fasta glaspartier på varje sida om altandörrarna, och på det viset få ytterligare ljusinsläpp. Tänk dig själv hur mysigt det kommer vara på sommaren när du kan placera krukor med sommarblommor utanför fönstret. Eller på vintern när du kan sitta varm och trygg i soffan och se hur snön ligger hög utanför fönsterpartierna.

 

 

Hitta det som passar dig

Altandörrar i både enkel och dubbel modell finns i mängder, både på internet och i butiker. Vill du få inspiration, eller göra ett inköp, så kan du genom en enkel sökning på: altandörr dubbel, hitta något som kan passa dig. Du kanske vill ha dörrar som är helt i glas. Eller så föredrar du dörrar som endast har infattningar av glas. Har du ett äldre hus, eller ett modernt i klassisk tappning, så kan det vara snyggt med spröjs.

Det viktiga är att du hittar något som passar med huset och med din smak. Men glöm inte heller att dörrarna ska passa ihop med de fönster och dörrar som du redan har. Det kan annars ge ett märkligt intryck, som om du är i gång med en renovering som du inte färdigställt. Så ta in alla dessa parametrar när du väljer altandörrar. 

Fler nyheter