Regelbundna kontroller av synen hos optiker ger ögonen goda förutsättningar

09 juni 2021
Cecilia Olsson

Att göra en synundersökning är en relativt snabb process och kan innebära att man kan återfå god syn. Synen är nämligen något som försämras hos de allra flesta med åldern, speciellt då man är i 60-års åldern, det kan dock börja betydligt tidigare än så. Somliga har synfel redan från barnsben, för andra utvecklas det det sakta fram till vuxen ålder och för vissa kan det som sagt dyka upp först när man blivit pensionär.

Gör synundersökningar så ofta det rekommenderas 

Även om man redan har ett synfel så finns det inga garantier att det inte kommer att bli sämre eller förändras med tiden, därför är det viktigt att göra synundersökningar minst vartannat år i vuxen ålder. Mellan 5 och 19 års ålder samt när man passerat 65 kan det vara bra att göra undersökningar minst en gång per år, något som även gäller de som bär linser.

Detta är endast generella rekommendationer men det ökar chanserna för att synen ska fungera så bra som möjligt samt att man kan slippa symtom såsom huvudvärk, trötthet, yrsel och annat som kan komma till följd av synfel. Man bör dock i första hand lyssna till vad optikern säger, vissa kan nämligen behöva gå oftare för att kolla synen. Upplever man försämrad syn eller några andra besvär med ögonen så är det såklart viktigt att undersöka vad som är fel så snart som möjligt för att kunna åtgärda problemet. 

Duktig och erfaren optiker i Södertälje

Direkt Optik i Södertälje  är ett familjeföretag med lång erfarenhet inom optik. Med kunden i fokus hjälper de med allt från synundersökningar som utförs av legitimerad optiker till hjälp med val av glasögon. De har även ett brett utbud av olika märken och modeller, i butiken kan man nämligen hitta 750 olika par glasögonbågar. Läs mer om vad Direkt Optik Södertälje har att erbjuda på optikersödertälje.se.

Fler nyheter