Så enkelt hottar du upp guran

13 februari 2020
Mikael Barani
Så enkelt hottar du upp guran

Vilken gitarr vi spelar på säger mycket om vår personlighet. Vilket skick vi håller gitarren i säger ännu mer om oss. 

Med detta sagt så finns det såklart inte några rätt och fel. Även om vi kan få vår gitarr att hålla längre och bli mer pålitlig genom att regelbundet se efter den. Men för vissa av oss är en sliten gitarr en del av grejen.

Samtidigt så utvecklas vi ju som personer. Saker som man var helt säkert på en gång i tiden hamnar i nytt ljus och vi omvärderar saker och ting här i livet. På samma sätt hittar vi ny musik, nya band och nya influenser här i livet. Som gitarrister förmedlar vi dessa i vårt sound och i vår musik.
Detta gör att vi med tiden börjar leta efter nya gitarrer, eller i varje fall nya gitarrdelar

För visst är det kul att bygga på arsenalen av instrument, men samtidigt kan det ibland räcka med att byta ut eller uppgradera de individuella delarna på guran. Utöver att vara billigare än att köpa ett nytt instrument så gör det också att vi kan fortsätta spela på en gitarr som är bekant för oss.

Bara att byta ut mickarna på gitarren har en dramatisk effekt på hur den låter. Faktum är att detta nog är det enklaste sättet som du själv kan påverka ljudet på. Detta förutsätter naturligtvis att du besitter kunskaper i hur man löder. Annars är det säkrast att lämna in instrumentet till proffsen, så som personalen på DanGuitar.

Genom att sätta i ett par nya pickuper av hög kvalitet kan du få din trötta trotjänare att låta som ett riktigt monster. Allt beror förstås på vilket ljud du är ute efter.

Vill du sedan fortsätta skräddarsy din gitarr så finns det egentligen inte något slut på möjligheterna.

Fler nyheter