Säkra vagnen inför flyget

28 augusti 2019
Mikael Barani
Säkra vagnen inför flyget

Dags att planera för ett flyg söderut nu när vädret snart vänder häruppe i Norden. Det går ju redan nu att känna kylan på morgonen, en försmak av vad som komma skall. 

Det är då det är bra att ha något att se fram emot i lite längre fram, mitt i den kallaste av vintrar. En resa till något land där de knappt vet vad snö är ligger såklart högst upp på listan. Medelhavet är ju nära och bra, samtidigt som det är lite exotiskt. 
Okej, det är inte som att åka till sydöstra Asien eller något sådant.
Nej, medelhavsområdet är lagom annorlunda på något sätt. Det är fortfarande varmt, med god mat och sköna stränder, men ändå lite bekant rent kulturellt. Det är precis vad man är ute efter där i januari-februari.

Lite bökigt blir det förstås om man reser med barnvagn. Okej, det är smidigt att checka in vagnen som specialbagage på flygplatsen, men många har lärt sig den hårda vägen att det bästa är att packa ihop den i en tjockare plastpåse. Sedan knyter man ihop säcken med security seals. Eller säkerhetsplomber som det heter på ren svenska. 
Då kan man i varje fall vara hyfsat säker på att allt dyker upp rent och samlat i andra änden, så att säga.

Sedan är det bara att stressa iväg mot passkontrollen och vidare till gaten. 
Den bästa känslan är förstås när man väl sitter ner på flygplanet. Den där känslan av att livet saktar ned från supertempo till att veta att ”Här kommer jag att sitta i ett par timmar”, den är faktiskt rätt skön.
Såklart har man förberett med rätt musik i lurarna, en skön nackkudde och kanske en bok också. När man tänker efter så är en flygtur lite som att befinna sig på ett spa.
Så länge barnen känner sig stimulerade, det vill säga.

Fler nyheter