Sirona har tagit tandhälsan ett steg längre

30 april 2022
Lily Hansen

Möjligheterna att återskapa dina tänder efter en olycka blir allt bättre. Även att sätta tillbaka utslagna tänder är något man idag kan göra i stor utsträckning. Då beror det mycket på hur snabbt du får hjälp efter olyckan samt hur din tand förvarats under tiden. Den får absolut inte blir torr eller förvaras i sötvatten. Det bästa är om du kan ha tanden kvar på sin plats i munnen.

Ibland är dock skadan för stor. Det kan handla om att tanden har spruckit och helt enkelt inte går att foga ihop på något vettigt sätt. Då kan Sirona vara din lösning för att få tillbaka din förlorade tand. 

Sirona – bättre än proteser

Förr i tiden, när man förlorat en tand, var man hänvisad till proteser. Dessa satt ofta dåligt och förde med sig olika problem när man inte kunde rengöra dem ordentligt. De proteser man använder idag är mycket bättre. Men fortfarande inte lika bra som en Sirona-tand. 

En Sirona-tand fungerar och ser ut som en vanlig tand. Den fästs i direkt i käken med hjälp av en titanskruv och behöver därefter bara minimalt mer uppmärksamhet än din vanliga tand. Du kan ha en eller flera Sirona-tänder, beroende på hur stor din skada är.

image

Med munnen full av Sirona

Det finns de som efter en omfattande skada har fått Sirona-tänder i hela munnen. Så länge käkbenet är relativt intakt kan man fästa hela rader med sådana implantat med hjälp av titanskruvar. Skruvarna växer med tiden ihop med benet och du får tandrader som är i det närmaste som riktiga tänder.

Man behöver alltid ta hand om sina tänder och Sirona-tänder är inget undantag. Hygienen blir till och med extra viktig. Framförallt under läkeprocessen då man inte gärna vill att en infektion ska uppstå som gör att arbetet måste göras om.

Fler nyheter