Ska jag göra fillers?

19 maj 2020
william eriksson

Fillers är en skönhetsbehandling som används inom plastikkirurgi. Fillers innehåller en biokemisk substans som placeras under huden för att den på så sätt ska ge mer volym i ansiktet och motverka rynkor. Fillers produkter brukar bestå av icke-animalisk hyaluronsyra. Några kända märken är Juvéderm och Restylane. Vill du få din behandling med fillers i Stockholm så kan du boka tid hos Proforma Clinic. Varför ska man då använda fillers? Fillers kan användas för att sudda ut rynkor i ansiktet, som exempelvis linjerna mellan näsa och mungipor eller skrattrynkor runt ögonen. Behandling med fillers kommer att ge läpparna mer volym eller en definierad kontur. Den kan även användas för att återge volym i ansiktet vid åldrande eller efter stor viktminskning.

Om fillers

Fillers kan användas med produkter av olika intensitet. För läppkonturerna eller fina linjer behövs det inte lika hög volymgivande kapacitet som om du vill återställa volym i ansiktet eller få fylligare läppar. Behandlingen brukar hålla i 6-12 månader. Men man kan fylla på redan efter cirka 4 månader efter första behandlingen för ett bättre och mer hållbart resultat. Detta är ett bra alternativ för den som vill prova på plastikkirurgi utan att göra permanenta förändringar. Var kan man sätta fillers? Man kan även sätta fillers till exempel vid kindbenen för ett mer konturerat ansikte, vilket är ett bra komplement till sminkning. Fillers kan även användas för att ge huden på halsen dekolletage och händerna mer fukt samt slätare och lenare hud.

 

Att tänka på

Gör det ont? Läppfyllning kan göra ont, men man får bedövning och det finns även bedövning i produkten, så det känns inte så mycket som man skulle kunna tro. Det är viktigt att inte ha någon infektion i kroppen eller feber när man ska sätta in fillers. Man brukar också be att kunderna kommer osminkade eftersom sprutor används under behandlingen och huden bör därför vara ren.

Fler nyheter