Släpp loss kreativiteten med hjälp av plastskivor

21 december 2021
Cecilia Olsson

editorial

Om man är en person som tycker om att pyssla och bygga saker själv så kan plastskivor vara ett mycket användbart material. Det finns mängder av olika sorters plastskivor som bland annat kan skilja i tjocklek, hårdhet, färg och ytstruktur. Det gör att man kan hitta plastskivor som passar till väldigt mycket, framförallt är de väldigt bra ersättare till glas. Förutom att plastskivor i regel är betydligt lättare att hantera jämfört med glasskivor så är de ofta också mer hållbara.

Plastskivor ser ut som glas och kan ofta vara det bästa valet 

Det är till exempel väldigt vanligt att man bygger växthus med hjälp av plastskivor istället för glas. Plastskivorna kan stå emot väder och vind väldigt bra samt klarar även av nedfallande grenar och dylikt utan att gå sönder. Något som inte alltid är fallet när det kommer till glas. En glasskiva krossas dessutom på ett annat sätt jämfört med en plastskiva som ofta bryts av om de går sönder. Det innebär att man inte behöver oroa sig för lika vassa skärvor och det blir dessutom lättare att ta reda på. 

image

Plastskivor kan fortfarande ha en isolerande förmåga och ser ut som glas. Det finns som sagt många olika sorters plastskivor och man kan därmed hitta de som är lika genomskinliga som klart glas eller de som skyddar mot starka solstrålar precis som frostat glas kan göra. 

Plastskivor kan användas både utomhus och inomhus 

Man behöver inte heller dra igång ett så stort projekt som att bygga ett växthus eller någon annan byggnad på tomten för att ha användning av plastskivor. Det finns till exempel mjuka plastskivor som är perfekt att använda som skriv- eller hobbyunderlag. Hårda skivor kan även användas för att till exempel göra ett eget ”glasbord” utan att behöver oroa sig för att det ska gå sönder, vilket kan vara speciellt viktigt i en barnfamilj. Söker man användbara plastskivor i olika storlekar och utföranden så kan man titta på det breda utbudet hos e-plast.se.

Fler nyheter