Slopa skärmen och upptäck kuben

26 juli 2020
patrick pettersson

Letar du efter en sysselsättning till dig eller dina barn? Ni kanske ska åka tåg eller bil en lång sträcka. Då är det lätt att bli rastlös och framför allt dina barn, men även du, kommer tråna efter någonting att döda tristessen med. Vid sådana tillfällen är det lite för lätt att dra fram mobiltelefonen eller Ipaden och sätta den i händerna på ungarna så de kan se en film eller spela Candy Crush, eller vad det ni är ungar spelar nu för tiden. Men varför inte gå tillbaka till grunderna istället och köra “old school”? Ett tips både för dig själv och dina barn är att istället leka med en Rubiks kub.  

 

Ett tidskrävande projekt 

Denna klassiska leksak utmanar ditt sinne och prövar din intelligens och tålamod. Det är inte lätt att lösa en Rubiks kub, och du kan behöva hålla på väldigt länge om du ens lyckas någonsin. Man kan köpa en Rubiks kub både online på MasterCubeStore Sverige eller i en fysisk teknikbutik. En perfekt sysselsättning för rastlösa barn i bilen med andra ord. För medan en film tar slut, så kanske kuben aldrig gör det. Om inte dina barn tillhör de genier som löser kuberna på bara några sekunder alltså.  

 

 

Otroliga rekord 

Det finns en mängd häpnadsväckande rekord kring kreativa och snabba lösningar av Rubiks kub. Ett av de mer uppseendeväckande världsrekorden stod blott 16-åriga Daniel Rose-Levine för år 2019. Då satte han nämligen nytt världsrekord i att lösa en Rubiks kub på snabbast tid – med fötterna! På smått osannolika 16,96 sekunder löste han en kub med alla färger på rätt ställe enbart genom att använda sina fötter och tår. Medan en annan knappt kan sätta på sig rätt sko på rätt fot löser alltså den här unga killen någonting som andra inte fixar på en hel livstid. Med fötterna! 

Fler nyheter