Spolning av avlopp i Brålanda

16 juni 2021
jonas olsson

Solen skiner från en klarblå himmel och du är glad att du satsade på ett arbete där du inte är instängd på ett kontor hela dagarna. Istället får du röra dig över hela Brålanda med omnejd, och beskåda alla naturens skiftningar. Då och då stannar du till för att ta en kopp kaffe ur den medhavda termosen, eller så hoppar du ur bilen för att äta din frukost eller lunch. En lyx som du inte skulle vilja vara utan.

När du sitter där med din goda kopp kaffe och hör hur löven prasslar i vinden, så tänker du tillbaka på hur allt startade. Hur det är ren tur att du sitter här idag, för du skulle ju egentligen bli ekonom. Men så satt du där en kväll med ett gäng kompisar och fick höra hur någons pappa hade det på jobbet. Då klickade det bara till i dig och du insåg att det var precis det du ville göra också. Du ville också jobba med spolning avlopp i Brålanda.  

 

Glada och nöjda kunder

När du först fick höra om yrket så förstod du inte riktigt vad som menades. Skulle du åka runt till kunder för att spola i deras toaletter och handfat? Kunde de inte göra det själva? Men så fick du förklarat vad det handlar om. För med tiden samlas olja, matrester och annat i rören och fyller upp så pass att det blir ett hinder för det vatten som ska rinna ut. Då behöver man gå in med vatten i högt tryck för att spola rent i avloppsrören.  

Därefter är rören precis som nya igen. Och kunderna kan fortsätta använda sina avlopp utan att vara rädda för att det enkelt ska bli stopp igen. För dig som arbetar inom yrket är det extra givande att veta att du alltid lämnar nöjda kunder. 

Fler nyheter