Uterummet byggdes av ett byggföretag i Örebro

19 maj 2022
Lily Hansen

editorial

Stefan och hans fru hade kommit lite till åren och var inte längre så intresserade av att åka utomlands på semester. De trivdes bäst hemma i Örebro. Stefan hade börjat måla akvarelltavlor och hans fru hade skaffat sig en vävstol som hon gärna satt vid och skapade. Det som var jobbigt var att båda dessa aktiviteter krävde en hel del utrymme. Särskilt vävstolen var enorm. Det var också ganska mörkt i huset, vilket var ett problem för åldrande ögon och aktiviteter som krävde bra syn. 

De hade funderat på att flytta men ville egentligen inte lämna huset de hade nu. Så de började fundera på att istället göra en tillbyggnad till huset, kanske i form av ett uterum. Där skulle de kunna få både plats och ljus till sina hobbyer. Det var förstås ett stort projekt men pengarna fanns och ett uterum skulle dessutom höja husets värde.

 

byggföretag Örebro

 

Planering och uppförande

Stefan vände sig till ett byggföretag i Örebro via https://www.natterlundentreprenad.se/, som kom och tittade på huset och tomten. De kom med lite olika förslag till placeringen av ett uterum, och hade även med sig foton från tidigare utförda projekt. Det var många val som skulle göras men den kunnige yrkesmannen guidade dem genom hela processen. 

När allt var planerat och ritat och bygglov hade beviljats, så kom arbetarna med sina maskiner och satte igång. Först skulle det grävas, dräneras och läggas grund, varefter själva byggandet tog vid. Det uppfördes en rejäl konstruktion som var så välisolerad att de till och med kunde ha värmegolv i uterummet. På så sätt behövde de inte vara oroliga för att deras hobbymaterial skulle ta skada för att det blev kallt och fuktigt. Slutresultatet blev fantastiskt bra och när allt var på plats kände Stefan och hans fru att de verkligen inte hade någon anledning att lämna hemmet.

Fler nyheter