Vägmarkeringar visar dig vägen

31 maj 2021
patrick pettersson

Det går inte att missta den bestämda ton som finns när man är barn, man ska aldrig gå över vägen innan man kollat åt både höger och vänster. Dessutom ska man hålla sig till övergångsstället. Man får snabbt lära sig hur ett övergångsställe ser ut, med tydliga markeringar lär man sig det snabbt. På övergångsställena ska bilarna släppa fram fotgängarna, men för ens trygghet ska man alltid se så de stannar och är beredda. 

Markeringar har funnits där en lång tid. De hjälper fotgängare, cyklister och framförallt fordon att veta var och vad som gäller på olika ställen. Vilken fil man ska ligga i beroende på vart man ska. Eller när vägen har för dålig sikt så man inte får lov att köra om. Gör man det ändå kan man skapa en hemsk olycka ingen vill vara med om. Det är viktigt att man håller sig till de trafikregler som finns. När man tar körkortet går man igenom alla dessa regler. 

 

Vem gör det?

Vägarna arbetas det ständigt på. Det är inte alltid man ser det då de har så mycket att hålla efter. Vi har krav på vägarna som behöver uppfyllas för att minska risken för dåliga vägar som skapar olyckor. När en väg lagts om behöver man göra nya vägmarkeringar igen. Dessa gör man med hjälp av ett företag som svevia.se/vagmarkering. De har kunnig personal och maskinerna som krävs för det. 

Vare sig det är för kommunen, företaget eller privatpersonen kan man använda sig av https://www.svevia.se/vagmarkering. Det kan vara att man vill göra markeringar på ens privata parkering. Eller att en ny väg ska läggas och det behövs göras markeringar. Markeringar finns överallt och det är mycket tack vare dem vi undviker trafikfaror. Hade vi varit utan markeringar hade det hänt betydligt många fler olyckor dagligen i trafiken.

Fler nyheter