Våningssängar: Perfekt lösning för både barn och vuxna

26 juni 2023
Maja Bergman Lindberg

En våningssäng är en stapelbar säng där två sängar är placerade på varandra. Dessa sängar är en populär lösning för små rum för att spara på golvutrymme och göra rummet mer användbart för annat än bara sömn. Idag finns det också våningssängar som är gjorda för vuxna med olika design och storlek. Vi ska ta en närmare titt på vad våningssängar är, dess fördelar och vilka olika typer som finns på marknaden.

Fördelar med våningssängar

Våningssängar är perfekta för barn och tonåringar som delar rum. Det är en enkel lösning för att enkelt placera två sängar på samma golvyta samtidigt som rummet blir öppnare och mer användbart. Dessutom tränar våningssängar även dina barn att dela, eftersom de måste lära sig att vara diskreta och hänsynsfulla med varandra. Vuxna kan också dra nytta av en våningssäng. Om du bor i en bostad med begränsat utrymme, kan en våningssäng vara en lösning för att skapa ett extra sovrum, en arbetsyta som sparar utrymme eller bara för att maximera utrymmet i allmänhet.

Våningssängar

Typer av våningssängar

Det finns massor av variationer av våningssängar, från klassiska sängar till mer moderna designmodeller. Här är några av de vanligaste typerna på marknaden:

    • Enkel våningssäng: Detta är den mest grundläggande modellen som består av två sängar på varandra.
    • Loftvåningssäng: Denna modell är designad för att skapa extra utrymme under sängen. Det är vanligt att sätta ett skrivbord, en arbetsplats eller lagringsutrymmen under sängen.
    • Hörnvåningssäng: Denna modell fungerar lika som en enkel våningssäng, men sängarna är vinklade i en L-form. Detta gör att båda sängarna får ett extra utrymme att röra sig på.
    • Kaplansäng: Denna modell är en kombination av en våningssäng och en dagbädd. Det har en säng på toppen och en dagbädd på botten, som kan användas som en sittplats eller extrasäng.

Var ska man placera våningssängen?

Innan du köper en våningssäng är det viktigt att du bestämmer var du ska placera den. Tänk på att våningssängar fungerar bäst i rum med högt till tak för att ge tillräckligt utrymme över den övre sängen. Titta också på golvytan och se till att sängen inte blockerar någon dörr eller fönster. Tänk även på säkerheten – det är viktigt att sängen inte står för nära takfläkten och att du placerar sängen bort från eluttag.

Läs mer här: https://www.littlehugs.se/vare-kategori/sangar/vaningssangar-upphojda-sangar/

Fler nyheter