Värna om miljön och kroppen, köp en Herman Miller kontorsstol

12 april 2021
Cecilia Olsson

Har man ett stillasittande arbete så är en bra kontorsstol mycket viktig för att man ska kunna undvika stelhet, smärta eller skador på nacke, skuldror, armar och rygg. En ergonomisk och flexibel stol är bra för kroppen eftersom den ger möjligheten att variera ställning samtidigt som den är en bekväm sittplats. En stol som formar sig efter kroppen är både bekvämt och bra så länge den ger nödvändigt stöd på rätt platser. Herman Miller är en möbeltillverkare som producerar några av världens bästa kontorsstolar och de gör det dessutom med omtanke om miljön. 

Medveten tillverkning av högkvalitativa stolar

Herman Miller tillverkar nämligen sina kontorsstolar utefter McDonough-Braungarts Vagga-till-Vagga koncept. Enligt detta koncept kan alla material genom rätt grunddesign bli näring åt antingen mikroorganismer eller industriella processer. På detta sätt minimerar man avfall och det avfall som blir används antingen till näring åt jorden eller nya värdefulla råvaror åt industrin.

Kan det bli mer miljövänligt än en återanvänd Herman Miller stol!?

Vill man vara extra snäll mot miljön så kan man köpa sin Herman Miller stol hos Valueshop, de erbjuder nämligen Herman Miller stolar som tidigare blivit använda men som fortfarande ger en optimal sittplats. Man kan välja mellan två klasser; Premium Refurbished eller Upcycled. En Premium Refurbished stol har genomgått en grundlig 5-stegs refurbish-process som gör att den i stort sett framstår som helt ny.

Bästa priset på en Herman Miller

Om man är intresserad av att få ett ännu bättre pris på sin Herman Miller stol så kan man istället välja en Upcycled modell. Den är precis som Premium Refurbished modellen fullt funktionsduglig men man kan förvänta sig små märken efter användning eftersom det bara är de funktionella delarna som blir testade. Oavsett vilken modell man väljer så kommer man få en bekväm och ergonomisk sittplats med en Herman Miller kontorstol

Fler nyheter