Vinterljus från Hubsch lampor lyser upp i mörkret

23 november 2020
Mikael Barani

Kylan och mörkret kryper allt närmare in på oss. Snart kommer de – de riktiga vintermånaderna med december som fanbärare. Nu får vi dock se om det blir en riktig vinter i år. Det är bara att hoppas. För trots allt rönnbären hängde i tunga klasar förra året, vilket enligt folktron skulle leda till en riktig kal vinter, så var det rätt tamt på temperaturfronten.
Det blev då inte många dagar i skidspåren eller backarna om man bodde i de södra halvan av Sverige. Vi får se om det blir någon ändring på det i år.

Experter på mysig stämning

En sak som däremot är säker är att det kommer att vara mörkt. Det är något som aldrig går att komma undan när man bor i den delen av världen som vi gör. Jordens lutning mot solen gör som bekant att vi får fantastiskt långa sommarkvällar. Samma princip leder dock till att vintrarna blir svarta som natten redan tidigt på eftermiddagen.

Som tur är så har vi saker som rådet bot på det. Till exempel en god bok, en kopp varm dryck och en mysig stund i sällskap av stearinljuset – eller kanske under skenet från någon av de Hubsch lampor som nyligen köptes in från Lampemesteren. 
Mörkret har trots allt med sig en trevlig effekt – det blir väldigt mysigt om man ser till att bona om hemmet lite.

Och vi nordbor är experter på att ha ombonade hem. Det har kylan och mörkret sett till. Jämför man med hus i varmare områden, där man knappt har någon isolering mot kylan, så har vi det riktigt gott och varmt häruppe. Faktum är att man kan bli förvånad över hur kallt det blir i till exempel spanska hus på vintern.
Å andra sidan så är deras somrar extremt varma och plötsligt är man tacksam för att husen därnere släpper in så mycket kyla.

Fler nyheter