En sytråd och en nål livar upp i garderoben

22 mars 2021
Mikael Barani

Hur skulle du klara dig om du plötsligt inte kunde få tag i varor och tjänster som vanligt? Det är en fråga som har varit – och fortfarande är – högst aktuell i och med Covid-19. För för när världens leveranslinjer bryts så kan vi inte längre räkna med att få tag i de saker som vi behöver i vardagen på samma sätt som tidigare.

En andra chans för gamla kläder

Antingen kan man beklaga sig över detta faktum, eller så tar man tillfället i akt att lära sig en ny förmåga. Kanske till och med ett nytt hantverk.

För vi har alla sytråd hemma, eller kan beställa det från Leatherhouse, och kan sätta igång att laga våra trasiga gamla kläder. Det ligger ju i tiden rent allmänt att förlänga livslängden på det som vi köper istället för att länga bort det. Det är inte bara snällare mot plånboken, utan även mot den miljö som vi alla är en del av.

Du har säkert gott om saker som ligger därhemma och bara väntar på att piffas upp en aning. Ibland kan det räcka med några stygn för att ge ett plagg nytt liv. Istället kan du använda slantarna som skulle ha gått till nya kläder till något annat.
Kanske kan du köpa mat av bättre kvalitet, eller något kosttillskott eller kanske till och med investera pengarna för att skydda dem mot inflationen och få avkastning längre fram.

Alternativen är många och det är egentligen bara du själv som sätter gränserna. Visst, ibland får man släppa taget om kläder och textilier som har tjänat ut sin roll. Det kan till och med vara befriande att lätta på den materiella bördan därhemma. Däremot så är det mycket som faktiskt förtjänar en andra chans och kan få nytt liv igen – antingen hos dig eller hos någon annan.

Fler nyheter